Dagens boktips: Alexander min härskare

Alexander min härskare

Idag vill jag tipsa om en klassisk gay fiction-roman, Alexander min härskare av Mary Renault. Romanen skildrar Alexander den Stores liv, sett ur den unge slaven Bagoas perspektiv. Bagoas är Alexanders älskare och kommer mycket nära kungen, som han har starka känslor för. Det är en mycket romantisk och vacker historia, som dessutom är oerhört välresearchad och ger en väldigt klar bild av den antika världen. (En liten bonus är att den är översatt av underbara Inger Edelfeldt. Vet att det finns en utgåva med ett omslag av henne också, önskar att det var den jag hade!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.