Dagens boktips: Drawing Blood

Drawing Blood

Idag tänkte jag skriva lite om Drawing Blood av Poppy Z Brite. Brite är en av mina gamla favoritförfattare och det här är en av hennes starkaste böcker. Boken handlar om serietecknaren Trevor och hackern Zach, som möts, blir förälskade och tillsammans flyttar in i det hus där Trevors far för många år sedan mördade den övriga familjen och tog sitt eget liv. Trevor är besatt av att försöka ta reda på varför  – varför lät fadern honom leva, men dödade de andra? Tillsammans med Zach försöker han hitta svaren men deras sökande leder dem längre och längre in i en vansinnesspiral där det förflutna riskerar att upprepas.

Man ska inte läsa Poppy Z Brite om man inte tycker om skräck, så enkelt är det. Men för den som inte är så lättskrämd kan jag verkligen, verkligen rekommendera hennes böcker!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.