Bota din skrivkramp: ett litet bonustips

Här kommer ett bonusinlägg som avslutning på min väldigt icke-ambitiösa skrivkrampsskola, och grejen är att det här tipset är egentligen det bästa av dem alla. Tycker jag. Är ni redo?

Skriv för hand. Sorry för antiklimax men det finns faktiskt ingenting som fungerar lika bra. Ibland kan det kännas alldeles för stort att sitta och stirra på det där tomma, vita Word-dokumentet och känna hur wordcounten liksom hetsar en att börja jobba. Då är kollegieblocket den bästa vän man kan ha. Jag känner ofta ett motstånd mot att börja skriva en text i datorn, men det är ytterst sällan som jag har känt mig stressad av block och penna. Pressen att prestera sjunker och jag skriver bara för att det är roligt, inte för att producera ett visst antal ord eller en text som måste bli bra på riktigt.

Sedan är det inte lika kul att renskriva sin text i datorn när den är klar, men det är en annan sak. Och ofta räcker det att få ihop en handskriven början – sen är man igång, och då spelar det ingen större roll om man skriver för hand eller inte.

Hoppas att ni har fått ut något av mina tips, hörni! Har jag bara lyckats inspirera en enda läsare att skapa något så är ju det alldeles fantastiskt. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.