Bota din skrivkramp 7: Inspireras av intryck

Ett standardtips som jag inte direkt är unik som delar med mig av… men faktum är att det fungerar. Skrivande handlar egentligen väldigt lite om inspiration och mest av allt om disciplin och vilja, men när det går trögt att hitta ämnen och uppslag kan det lösa massor om man helt enkelt söker upp inspirationen. Det kan vara vad som helst – en dikt, en film, en bild eller en låt (eller varför inte en promenad, där du tar upp intryck från allt du ser omkring dig och är ensam med dina tankar).

Särskilt musik brukar vara väldigt effektivt, eftersom det väcker så många associationer och för in dig i en viss stämning. Man kan exempelvis göra fem korta skrivövningar utifrån fem slumpade låtar i spellistan, eller gå in djupare i en enskild låt och skriva helt utifrån vad den får en att känna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.