Bota din skrivkramp 4: Samarbete

Nej, alla har förstås inte vänner som skriver, och även om man har det är det inte alls säkert att man gillar samma genrer eller inspireras av liknande saker. Men ett samarbete behöver inte vara att man gemensamt skapar en text – just den grejen är säkert jättehäftig, men det var väldigt många år sedan jag faktiskt skrev tillsammans med någon annan och jag har ingen aning om hur det skulle funka för mig idag. Att samarbeta kreativt kan lika gärna handla om att skapa världar/karaktärer tillsammans och dela med sig till varandra av det man skriver inom just det verset. Det ger en enorm skrivboost att veta att det finns någon annan som gillar karaktärerna precis lika mycket som man själv gör, och det blir en väldigt dynamisk process när man är flera som hjälps åt att mejsla fram en värld.

Jag har även turen att ha flera vänner som är otroligt talangfulla när det gäller bildskapande, och det är ett häftigt utbyte när en bild kan så fröet till en novell eller när text kan inspirera till fantastiska illustrationer. Alla typer av samarbeten och kreativa utbyten gör underverk för skapandet, och det finns inget som ökar motivationen så mycket som att veta att det finns någon som längtar efter att få läsa det man skriver.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.