Dagens boktips: Swordspoint

Swordspoint

Boken jag vill tipsa om idag är Swordspoint av Ellen Kushner. Det här är fantasy fast ändå inte, inga trollkarlar och drakar utan snarare en historisk roman om en påhittad värld. Här finns intrigerande aristokrater och politiskt maktspel, dueller och romanser. Romanens huvudperson, Richard St Vier, är mästare i stridskonst och utför dödliga uppdrag åt stadens nobless. Han är bra på det han gör och lämnar inget åt slumpen. Men när hans älskare blir kidnappad dras han in i överklassens intriger och måste agera för att rädda den han älskar.

Om man gillar Nightrunner-serien så är chansen nog ganska stor att man uppskattar Swordspoint också!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.