Pepp

Lengths

Den där post-it-lappen sitter längst fram i en av mina många anteckningsböcker. Bra pepp, tycker jag som är smått besatt av att räkna ord och van att dela in allt jag gör i kategorier – kortnovell, medellång, lång, och så kortroman (novella) och givetvis roman. Av någon anledning är det väldigt viktigt för mig att ha de här siffrorna och beteckningarna, jag tror att behovet uppstod efter en lång och jobbig period där jag fick kämpa för att få ihop en enda mening. Nu är det naturligt för mig att alltid hålla koll på wordcount och sidantal och jag tror att det har gjort mig till en bättre författare – jag producerar mer, är bättre på att se helheten och planerar saker långt i förväg. Det har sagts hur många gånger som helst men skrivandet har väldigt sällan med inspiration att göra. Man gör det som måste göras, och även om det låter tråkigt så leder det ju faktiskt till att man till slut har avslutat sin novell eller roman eller vad man nu skriver!

Jag tänkte lägga upp lite tips här på bloggen om skrivövningar och liknande som jag själv tycker fungerar och är inspirerande (därmed inte sagt att de funkar för någon annan). Så håll utkik de närmsta dagarna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.