Dagens boktips: The Song of Achilles

The song of Achilles

Dagens boktips är en fantastiskt romantisk, spännande och välskriven roman inom genren gay historical fiction – The Song of Achilles av Madeline Miller. Romanen bygger på händelserna i Iliaden, Homeros klassiska verk om det trojanska kriget, och handlar om hjälten Achilles och hans älskade Patroclus. I Millers roman berättas deras kärlekshistoria ur Patroclus perspektiv, och det är en gränsöverskridande kärlek som börjar i ungdomen och slutar på slagfältet. Jag har alltid varit förtjust i Antiken och i grekisk mytologi, och tycker verkligen om hur författaren skildrar de klassiska miljöerna. The Song of Achilles är en av de böcker jag har varit allra mest besatt av på senare år, och det är en roman som alla som uppskattar gay romance borde läsa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.