Research!

Books

Gjorde en stor beställning av research-böcker förra veckan och har fått några av böckerna redan! Nu ligger de i hyllan alldeles nya och glänsande och väntar på att bli lästa. 🙂 Det är lite både och, det här med research – på ett sätt underbart men samtidigt SÅ stort och krävande. Mitt stora problem är att jag var dum nog att sätta igång med en trilogi som utspelar sig på platser som är totalt främmande för mig, borde förstås ha skrivit något förtäckt självbiografiskt istället men har verkligen aldrig kunnat skriva om mig själv. Eller om min egen tid. Och några resor till Karibien tillåter varken ekonomin eller flygrädslan… Det är klurigt, att ändå försöka bygga upp de där världarna inuti huvudet och hitta orden för att beskriva dem. Och det är därför det är så bra att det finns böcker, och dokumentärer, och Google givetvis. Och namnsajter, är beroende av dem. När jag var liten satt jag med en namnbok och läste tills jag hittade något namn som var tillräckligt gammalt (var besatt av sjuttonhundratalet redan då), vilket kunde ta ett tag. Internet är bra ibland!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.