Processer

Just nu är jag inne i två helt olika delar av skrivprocessen samtidigt, vilket är roligt. Man får det bästa av båda sidor, på något sätt. Vågsånger är inne i nån slags slutredigeringsfas där den har befunnit sig ganska länge nu, och jag har precis skickat iväg den till två nya testläsare. Det känns jättespännande att kunna vidga den lilla läsekretsen ännu en liten bit, men samtidigt är det förstås nervöst. Tänk om de inte gillar min bebis, liksom? Det är konstigt hur idéer kan utvecklas och fastna i en, i början var ju romanen bara ett skämt, något jag började skriva för att underhålla mig själv. Men någonstans på vägen nästlade sig alla de här karaktärerna och deras älskade skepp in i hjärtat på mig och där sitter de fortfarande och kurar. Och det hade väl varit omöjligt annars att viga så mycket tid åt att skriva om deras öden och äventyr.

Med del två i trilogin är jag alldeles, alldeles i början, och har precis börjat beställa hem den första traven research-litteratur. Det är så otroligt kul att börja planera nya karaktärer, nya scener, efter att ha harvat med samma gamla händelseförlopp i över tre år. Längtar efter att få börja skriva första sidan och dyka ner i min egen lilla fantasivärld igen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.